Na Cinehillu najuzbudljivije od domaće glazbe – IDEM i Let 3

Let 3 (foto Franko Kelam)

IDEM je apsolutni hit godine generacije Z, a uz najistureniju mladu snagu, stižu i oni najiskusniji – Let 3

Najbolji filmovi, ali i najbolja zabava uvijek su bili zaštitni znak dosadašnjeg Motovun Film Festivala, pa tako i njegova nasljednika Cinehilla. Takva nit vodilja obilježit će i predstojeće izdanje koje će se od 24. do 28. srpnja održati u cijelosti u Gorskom kotaru.

Glazbeni program otvorit će IDEM, aktualna glazbena senzacija i dugogodišnji akter domaće alternativne scene. Pravim imenom Antun Aleksa dobitnik je Porina i čak triju Rock&OFF nagrada – za album godine, za Rock&OFF izvođača te za Veliki prasak godine, tj. najboljeg novog izvođača.

Zaslužio je to hvaljenim debitantskim albumom „Poyy“ kojeg je sam duhovito nazvao kao „bedroom indie diy post pop punk smeće“. IDEM-ov kantautorski prvijenac našao se na vrhu svih relevantnih izbora najboljih albuma prošle godine, obilježivši time na najbolji način početak njegove samostalne karijere nakon sudjelovanja u nekoliko projekata kao što su Porto Morto, Trophy Jump i Jeboton. Na Petehovac se penje u sklopu aktualne Rock&OFF turneje.

Uz trenutačno najistureniju mladu snagu, stižu i oni najiskusniji – Let 3, koji je uz IDEM-a pobjednik posljednje dodjele Rock&OFF nagrade s također tri prestižna priznanja. Razigrana riječka družina je nakon nastupa na Eurosongu stekla i međunarodnu reputaciju benda s energičnim i konceptualnim nastupima, društvenim komentarima i neobičnim kostimima.

Konstantno nastupajući diljem zemlje, Let 3 će niz sjajnih koncerata dopuniti i onim na Petehovcu posljednjeg dana festivala. Bend je već nekoliko puta svirao na Motovun Film Festivalu, a Mrle i Ivanka Mazurkijević bili su velika podrška prošlogodišnjem prvom izdanju Cinehilla u Gorskom kotaru.

„IDEM na početku i Let 3 na zatvaranju plod su našeg nastojanja da budemo festival svega najboljeg. I Antun Aleksa svirao je kod nas više puta, s Jebotonom i Portom Mortom, pa nam je poseban gušt pozvati ga s projektom koji je apsolutno zaludio generaciju Z i sve koji osluškuju njihov ukus – a IDEM je za njih hit godine. S Letom 3 Imali smo i kompleksnijih zajedničkih projekata, a uvijek je završilo koncertom o kojem se pričalo godinama“, ističe Igor Mirković, direktor Cinehilla.

Ova dva jedinstvena imena samo su dio festivalskog programa kojeg će obogatiti još nekoliko izvođača i DJ-a. Ulaz na sva glazbena događanja je slobodan.

Cinehill se održava uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističkih zajednica Kvarnera i Gorskog kotara, Hrvatskog audiovizualnog centra te u suradnji s Gradom Delnice i Općinom Lokve.

Ostavi komentar

Slične vijesti

PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE VOLONTERA!

Voliš filmove, zabavu, dobru priču i avanturu? Požuri i priključi se volonterima ovogodišnjeg Cinehilla! Za sve koji se još nisu prijavili, a žele iskusiti Cinehillovu

Više »