Motovunsko finale ne ostavlja mjesta za predah – Ziggy Stardust zatvara program u Motovunu

Samir-Ceric-Kovacevic_20230723_IMG_5359

Stigao je i zadnji motovunski dan, a prije zasluženog intermezza, nakon kojeg druženje nastavljamo u Gorskom kotaru, donosimo uzbudljiv program ispunjen fantastičnim filmovima i zbivanjima posvećenim riznici priča iz prošlosti festivala.

Program započinjemo u 12 sati u Kinu Bauer, kratkometražnim filmom Četvrtak, u režiji suosnivača Motovun Film Festivala Borisa T. Matića. Nakon njega, u sklopu programa Izgubljeno/Nađeno, pogledajte Oscarom nagrađen film Fantastična žena Čileanca Sebastiána Lelija. Kada transrodnoj konobarici Marini iznenada umre partner Orlando, njezin identitet postaje kamen spoticanja u odnosu s Orlandovom obitelji.

Posljednja projekcija kratkometražnih filmova natjecanja Cinehill kratki započinje u 14 sati u Kinu Bauer.

Tokom četvrt stoljeća Motovun Film Festivala dogodile su se nebrojene anegdote i lude dogodovštine. Ako volite dobru priču, u 15 sati prošećite s našim organizatorima i otkrijte tajnu povijest festivala koja će razotkriti brojne skrivene detalje i sočne festivalske zanimljivosti koje su se odigrale povrh našeg malog brda.

Kino Bauer će u 16 sati prikazati izbor kratkih filmova nastalih u sklopu Imaginarne akademije filmske edukativne platforme iz 90-ih iz koje je ovaj festival na neki način i izrastao. Sveukupno je akademija snimila 19 filmova, a najzanimljivije je za vas odabrao suosnivač akademije Nenad Puhovski.

S ekipom filma Munje: opet! vodimo razgovor u 17 sati u Vrtu, a odmah nakon slijedi razgovor s osnivačima i bivšim polaznicima Imaginarne akademije, također u Vrtu u 18 sati.

U 18 sati u Kinu Bauer održat će se projekcija marokanskog filma Psi redatelja Kamala Lazraqa, priču o Hassanu i njegovom sinu koji žive u radničkom predgrađu Casablance, gdje preživljavaju obavljajući poslove za lokalnu mafiju. Kada dobiju zadatak da otmu čovjeka, pred njima se nađe noć puna neočekivanosti. Film je osvojio nagradu žirija u programu Izvjestan pogled Filmskog festivala u Cannesu. Uz Pse prikazujemo i kratkometražni film Beskrajne linije, poetični dokumentarac o složenim reakcijama tijela na seksualno nasilje.

Dodjela nagrada za kratkometražne igrane filmove i projekcija pobjedničkog filma bit će održana na Kinu Trg u 21 sat. Poslije dodjele, također na Kinu Trg, predstavljamo Buntovnicu britanske redateljice Charlotte Regan. Nakon majčine smrti, dvanaestogodišnja Georgie snalazi se sama u stanu na periferiji Londona pomoću krađe. No, u život joj uskoro dolazi neuredni i odsutni Jason koji tvrdi da je njen otac. Film je osvojio glavnu nagradu ovogodišnjeg Sundance Film Festivala.

Hrvatski instrumentalni space jazz rock band Chui nastupit će u Kinu Billy u 21:15, gdje će izvoditi popratnu glazbu za nijemi njemački klasik Berlin: Simfonija velegrada. U filmu pratimo život pulsirajućeg Berlina od jutra do večeri.

Prošlo je 50 godina otkako smo uživo vidjeli kultni alter-ego Davida Bowieja – Ziggyja Stardusta. Njegov posljednji nastup u londonskom Hammersmith Odeonu obilježili su brojni hitovi, kao i obrade bendova Velvet Undergrounda i Rolling Stonesa. Ovaj legendarni nastup, uz prikaze iza kulisa, možete uloviti na glavnom trgu u 11:30 sati, gdje će se prikazati Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, britanskog redatelja D. A. Pennebakera.

Motovun ispraćamo u 1:00 ujutro, glazbenim programom Motovun All Stars.

Ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Slične vijesti