ŠEĆER NA KRAJU – ZADNJI KONCERT ZIGGYJA STARDUSTA I DRUGA GLAZBENA IZNENAĐENJA

ziggy_1

Kad dođe čas za posljednju projekciju u Motovunu, na pozornicu izlazi David Bowie. Materijal koncertnog filma Ziggy Stardust and the Spiders from Mars snimljen je prije točno pedeset godina. Film poznatog američkog dokumentarista Donna Alana Pennebakera prikazuje mladog Bowieja na vrhuncu slave i cjeloviti nastup u londonskom Hammersmith Odeonu 3.7.1973, gdje je sve iznenadio objavom kako je to njegova zadnja predstava. Film je remasteriran i povodom polustoljetne obljetnice pušten u ograničenu svjetsku distribuciju na samo mjesec dana, pa je tako projekcija u Motovunu zacijelo jedinstvena prilika da ga vidite na velikom platnu. Bit će to veliko finale u Motovunu – uz zvukove Bowieja i njegovih Spiders from Mars ugasit će se projektori prije preseljenja u Gorski kotar.

Ljubitelje nijemog filma oduševit će posebna poslastica – osebujni hrvatski jazz kvartet Chui nastupom uživo otvorit će vam sasvim novi pogled na omiljenu europsku metropolu. Zaronite u Berlin kakav je bio nekoć uz hipnotizirajuće space jazz rock ritmove i klasik svjetske kinematografije – Berlin, simfonija velegrada iz 1927. Nije naodmet napomenuti da je njihov album Zagreb-Berlin, kreiran upravo za ovaj film, višekratno proglašen hrvatskim albumom godine, a osvojio je i nagradu kritičara Rock&Off.

No s filmsko-glazbenim užicima noć tek počinje. Kada se projektori u Motovunu ugase, u Gorskom kotaru pale se zvučnici i zagrijavaju mikrofoni. Ondje vas čeka niz koncerata. Legendarni Mile Kekin svojedobno je plesao na festivalskoj špici, a na festival stiže sa svojim novim projektom. DJ Svemir namjlađi je DJ u zemlji, možda i na svijetu? On vrti samo vinile, a pogodite koliko ima godina. Tu su i Djeca, eksplozivno novo ime na domaćoj rock sceni i dobitnici nagrade Rock&Off za izvođača godine. U rubrici ‘oni koji dolaze’ predstavljamo jedan od vodećih novih glasova na hrvatskoj sceni – r’n’b i pop glazbenicu Miach. Superzabavnim coverima oduševit će vas pak band 4head, čija je pjevačica filmska snimateljica Dinka Radonić. I za kraj, sedam prekaljenih jazzera udružilo je snage u projektu obrada pjesama Šabana Bajramovića – festival zatvaraju Skupljači perja.

Da zabava potraje dugo u noć na obje lokacije, pobrinut će se naša opaka DJ-formacija sastavljena od samih prijatelja. Glazbeni program u Motovunu prvi dan festivala otvara DJ Ivanka Mazurkijević, koja se na festival vraća sa zapaljivim miksom plesne glazbe i – karaoka! Drugi dan filmaši odlažu kamere i preuzimaju DJ pult. Redatelj prve festivalske špice i redovni DJ prve dekade festivala ovaj put nastupa s našim najnagrađivanijim montažerom – za vas će se pobrinuti DJ dvojac Dalibor Matanić i Tomislav Pavlic.

Atmosferu će u Gorskom kotaru zagrijati naš glumac, DJ, motovunski kamper i gutač festivalskih filmova, DJ Filip Riđički. No festival nije festival bez ultimativnog festivalskog DJ-a – kazališnog redatelja i kviz mahera Marija Kovača. Apsolutni rekorder po broju motovunskih DJ setova ovaj će put okušati svoje vještine na novom terenu.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

22/7 SUBOTA 1:00 Karaoke: Ivanka Mazurkijević i gosti

23/7 NEDJELJA 1:00 Demontaža zvuka: DJ Dalibor Matanić i Tomislav Pavlic

24/7 PONEDJELJAK 1:00 Pozdrav brdu: Motovun All Stars

26/7 SRIJEDA 19:30 DJ Svemir

26/7 SRIJEDA 23:30 Mile Kekin

26/7 SRIJEDA 1:30 DJ Filip Riđički

27/7 ČETVRTAK 23:30 Djeca

27/7 ČETVRTAK 1:30 DJ Mario Kovač

28/7 PETAK 23:30 4head

29/7 SUBOTA 23:30 Skupljači perja

Ostavi komentar

Slične vijesti