Search
Close this search box.

Pula i Motovun traže mlade filmofile

52e1b2e3ada20926411286092eacb767
Mladi ste, volite film i želite sudjelovati u žiriju mladih filmofila? Čitajte dalje.

Pulski filmski festivaliMotovun Film Festivalpozivaju ove godine sve ljubitelje filma da se prijave za sudjelovanje u Žiriju mladih filmofila.

BiramoOSAMkandidata čija će zaduženja biti sljedeća:
• gledanje hrvatskih, međunarodnih i kratkometražnih filmova;
• komentiranje i ocjenjivanje viđenih ostvarenja;
• sudjelovanje u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova;
• pisanje recenzija, blogova i slično;
• nakon Pulskog filmskog festivala odabrani kandidati odlaze na Motovun Film Festival gdje ih čekaju ista ili slična zaduženja.

Odabranim kandidatima nudimo:
• platformu za istraživanje sedme umjetnosti, produbljivanje znanja i edukaciju nove generacije filmofila uz brojna predavanja, radionice i razgovore sa stručnjacima iz područja audiovizualnih djelatnosti;
• festivalski katalog i posebnu akreditaciju za ulaz na sve filmske projekcije i događanja u periodu od 19. do 26. srpnja u Puli odnosno u periodu od 26. do 30. srpnja u Motovunu;
• osiguran smještaj i hranu za članove žirija koji nisu s pulskog područja tijekom trajanja Pulskog filmskog festivala ili motovunskog područja tijekom Motovun Film Festivala.

Budući da sudjelovanje u Žiriju mladih filmofila predstavlja priliku za one najbolje, proces odabira članova ove godine bit će u skladu sa standardima profesionalne selekcije. Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe u dobi od 18 do 29 godina, uz uvjet dobrog poznavanja hrvatskog i engleskog jezika.

U obzir će se uzeti svaka prijava koja uz osobne podatke sadrži i jednu recenziju filma koji će u periodu od otvorenja natječaja dozaključno 29. lipnjabiti prikazan na Hrvatskoj televiziji. Recenzije, na hrvatskom jeziku, mogu biti pisane (minimalno 3600 znakova s prazninama) ili u bilo kojem drugom obliku: od stripa do kratkih filmova. Recenzije pregledava i odobrava dvočlani žiri filmskih stručnjaka iz Motovuna i Pule.

Nakon provedenog procesa odabira, osam kandidata s najboljim rezultatima u skladu s postavljenim kriterijima dobit će priliku sudjelovati u Žiriju mladih filmofila.

Rok za slanje prijavnica je30. lipnja 2014. godine, a sve dodatne informacije možete potražiti na službenim stranicama Pulskog filmskog festivala i Motovun Film Festivala ili kontaktirati našu koordinatoricu filmofila Ljiljanu Kragulj na email: ljiljana@pulafilmfestival.hr.

Prijaviti se možeteovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti