Prijavite se za 8. Kampus Motovun!

Samir-Ceric-Kovacevic__20220727_IMG_2110

I ove godine, od 26. do 29. srpnja, očekuje vas dinamičan edukativni program za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele znati više.

Uz 25. izdanje Motovun Film Festivala, i Kampus program se kao svaki znatiželjni osmogodišnjak upušta u nove avanture, na novoj lokaciji! Ovaj put u hladovini gorskokotarske šume očekuju vas, kao i uvijek, predavanja iskusnih profesionalaca, praktične radionice i razgovori o filmu s vodećim filmskim kritičarima te predstavljanja filmskih škola uz projekcije studentskih filmova.

Kampus Motovun ležerna je ljetna radionica, kojom Motovun Film Festival već osmu godinu za redom okuplja mlade filmaše iz cijeloga svijeta u cilju stjecanja novih znanja, poznanstava i stvaranja platforme za razvoj budućih filmskih projekata. Postanite i vi dio ove priče i novih početaka starog festivala i pridružite se zajednici koja je kroz Kampus dosad okupila više od 290 polaznika, 20 zemalja i 30 filmskih škola.

Ove godine, od 26. do 29. srpnja, očekuje vas zanimljiva višednevna radionica na kojoj ćete imati priliku iskusiti nove tehnologije poput VR-a, augmentirane stvarnosti, 3D snimanja i skeniranja ili Kinect trackinga i naučiti kako ih primijeniti na svojim filmskim projektima. Uz to su organizirana predavanja o temama i dilemama koje muče svakog mladog filmaša, kao i ono najvažnije što simbolizira Kampus Motovun program – studenti predstavljaju svoje filmske škole i edukativne programe, razmjenjuju iskustva i jedni druge upućuju kako proširiti svoja filmska znanja. Predstavljanje škola, koje rade studenti za studente, prati i prikazivanje studentskih filmova.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI:

 • Studenti filmskih škola (i oni koji to žele postati) iz Hrvatske i regije
 • Studenti škola s filmskim kolegijima
 • Mladi profesionalci (i oni koji to žele postati)
 • Mladi filmski teoretičari/ kritičari

KAKO SE PRIJAVITI: 

 • Na e-mail studenti@motovunfilmfestival.com pošaljite životopis i kratko motivacijsko obrazloženje zašto želite sudjelovati u radionici (do 300 znakova s razmakom)
 • Ako želite predstaviti svoju filmsku školu i prikazati studentske filmove prijavite se do 15. 6.
 • Ako želite sudjelovati na radionici bez predstavljanja svoje filmske škole prijavite se do 30. 6.

ŠTO NUDIMO:

 • Kroz četiri dana programa organizirano je jedno do dva predavanja dnevno. Predavanja govore o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama (CGI budućnosti, VR & gaming, plasman prvog filma, internacionalna iskustva na putu do prvog filma itd.). Detaljan popis predavanja i predavača bit će dostupan uskoro
 • Za polaznike/polaznice sklonije teoriji, svakog dana organiziramo DEBATNI KLUB o najzanimljivijim i najinovativnijim filmovima iz festivalskog programa. Voditelji razgovora vodeći su filmski kritičari
 • Predstavljanja filmskih škola i njihovih filmova- prijavite svoj film i predstavite svoju školu
 • Besplatna akreditacija za sve festivalske programe i projekcije

Uz sve ponuđene sadržaje, naš je najvažniji cilj upoznavanje i povezivanje mladih snaga, filmaša i kritičara budućnosti! Uživajte na festivalu u krugu internacionalnog filmskog plemena.

I ŠTO JOŠ:

 • Smještaj u festivalskom kampu je besplatan
 • Ako želite biti smješteni u privatnom smještaju, naš ured za goste pomoći će vam da ga pronađete. Zbog velikog interesa važno je što prije potražiti smještaj.

!Još jednom napominjemo: ako uz vašu prijavu želite prikazati i vaše filmove ili filmove proizvedene u vašoj školi, njihovi naslovi nam svakako trebaju biti prijavljeni do 15. lipnja.

Sa svim pitanjima slobodno se obratite na naš e-mail studenti@motovunfilmfestival.com

Ostavi komentar

Slične vijesti