Search
Close this search box.

Počinje 19. Motovun Film Festival!

5b17d713e370d2ac48c416a23c722ab4
Festival se otvara sutra, 26. srpnja u 21 sat u Kinu Trg projekcijom filma Tangerine

19. izdanje Motovun Film Festivala otvara se u utorak, 26. srpnja u 21 sat u Kinu Trg projekcijom humoristične drameTangerineameričkog redatelja Seana Bakera.Ovaj višestruko nagrađivani indie hit u potpunosti snimljen mobitelom predvodi generaciju filmova nastalih korištenjem novih tehnologija, čijim se projekcijama MFF priključuje novom filmskom dobu.

Bez obzira na ovogodišnji ironični slogan festivalaProšle godine je bilo bolje, Motovun i ove godine donosi iznimno jak presjek najvažnijih svjetskih nezavisnih filmova, kao i ono najbolje što dolazi iz Hrvatske i njenog susjedstva, a u pet festivalskih dana bit će prikazano stotinjak naslova najrazličitijih žanrova u nekoliko programa.

Glavni program donosi 21 film od čega je njih 13 u konkurenciji zaPropeler Motovuna, a uključuje nagrađivane filmove velikih svjetskih festivala poput Berlina (Gori more), Cannesa (M)učenik) i Karlovih Vary (Noćni život), ali i nove filmove kultnih redatelja kao što su Alejandro Jodorowsky (Poezija bez kraja) i Bruno Dumont (Zaljev luđaka).

Među jakim regionalnim igračima u Glavnom programu, u goste nam dolaze Mirjana Karanović sa svojim redateljskim prvijencemDobra žena, Snježana Tribuson s romantičnom komedijomSve najboljei slovenski redatelj Dajman Kozole s napetim trileromNoćni život.

Crnim dušamaFrancesca Munzia počinje program Zemlja partner:La bella Italiapodijeljen u segmente I grandi maestri (Veliki majstori), Il cinema del Mezzogiorno (Talijanski jug) i Commedia all'italiana (Talijanska filmska komedija), koji u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu donose presjek nekoliko desetljeća žive i šarolike talijanske kinematografije.

Uz čašu vina i degustaciju tradicionalnih jela sa Sardinije u utorak ćemo pozdraviti ovogodišnju zemlju parter i drage prijatelje koji iz nje dolaze, bellu Italiju, a kasno navečer u festival će nas furiozno uvestiEdo Maajka.

Ostavi komentar

Slične vijesti