Search
Close this search box.

Otvoren 14. Motovun Film Festival

9ae107cbc68cd7c719cfef1c03a31c5d
Uz gole i bose volontere, te citiranje Zakona o javnom okupljanju, otvoren je 14. MFF!

Uz gole i bose volontere, te citiranje Zakona o javnom okupljanju, odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović otvorili su 14. Motovun Film Festival!

Neporedno prije samog otvorenja festivala, umjetnički direktor festivala u časnoj mirovini, Rajko Grlić, te odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović u funkciju su stavili i jednu od posebnih atrakcija ovogodišnjeg festivala – Kino Remetinec.

Sama ceremonija svečanog otvaranja započela je uz Radu šerbedžiju i Petrojvic Blasting Company, u čijoj izvedbi je publika čula poemu 'Goli i Bosi', koju je posebno za Motovun Film Festival napisao Predrag Lucić.

U skladu sa stihovima: «Ja skidam sebe, ja sebe svlačim, / Vidi što imam kad se razgaćim: / Gole kože nešto malo kvadrata… / Da mi je zguliš do kraja mandata. / Pa da je prodaš ako već nisi, / Da ti ko barjak državni visi… / Možda ti zatreba, slobodno nosi, / Tvoj spas neka budu goli i bosi….”, prvo je gola i bosa ostala većina organizacijskog i produkcijskog tima festivala, a potom je u poziranju za tradicionalnu festivalsku fotografiju isto učinilo i cijelo prepuno gledalište Kina Trg.

Potom su odvjetnici Anto Nobilo i Čedo Prodanović, citirajući članak 4. Zakona o javnom okupljanju te Zakon o izmjenama i dopunama istog, festival proglasili – otvorenim.

Festivalsku je publiku pozdravio i motovunski načelnik Slobodan Vugrinec, dok je ravanatelj festivala Igor Mirković najavio nezaboravnih 5 motovunskih dana i noći, kao i film 'Blue Valentine' Dereka Cienfrancea, a čijom je projekcijom i zaključena svečanost otvorenja.

Ostavi komentar

Slične vijesti