Otvaranje 17. Motovun Film Festivala

37bff47757fcdc8ee460225779ba194c
Motovunska publika otvorila je 17. Motovun Film Festival puneći veliko filmsko platno tzv. selfijima

Usprkos najavi kiše i olujnog vremena, u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi te uz prisustvo predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića svečano je otvoren 17. Motovun Film Festival. Festival je otvorio direktor festivala Igor Mirković uz podršku novinara i pisca Borisa Dežulovića. Motovun Film Festival nastavio je tradiciju otvorenja točno onakvih kakav je i sam festival – veselih, neformalnih, bezbrižnih i prvenstveno obilježenih interakcijom s publikom.

Na glavnom motovunskom Trgu, bez stolica, ali s pametnim telefonima u ruci, motovunska publika otvorila je festival puneći veliko filmsko platno svojiim fotografijama tzv. selfiejima označenim hashtagom festivalskog otvaranja. Uz Mirkovića i Dežulovića, poznatu rečenicu: “Ovime proglašavamo ovaj festival otvorenim!”, izgovorile su dvije djevojke nasumično izabrane iz publike, autorice jedne od fotografija s filmskog platna.Ili kako kaže Boris Dežulović Kino Trg je bilo “jedino kino na kojem su mobiteli i društvene mreže dobrodošli”.

Dobar duh motovunskog festivala otjerao je i kišu, a umjesto nje, s neba su na publiku padale nešto drugačije, srebrne kapi- svjetucavih traka bačenih sa topova iznad publike. Igor Mirković publiku je pozvao na ples na kiši uz zvukove slavnog evergreena “Singing in the rain”, a jedan od prvih na plesnom podiju trga bio je predsjednik Ivo Josipović koji je zaplesao s jednom od prisutnih novinarki.

Nakon službenog otvorenja, publika je pogledala dva filma: “Loša kosa” i “Varvari” koji su prikazani na dvije lokacije – otvorenim kinima Trg i Billy te zatvorenim kinima Bauer i Još manjem kinu. Zbog iznimnih vremenskih uvjeta ulaz na projekcije na otvorenom bio je slobodan za sve prisutne na Motovun Film Festivalu.

Festival je otvoren, a 5 dana filmske idile 277m iznad realnosti službeno je počelo. Brdo filmova čeka na vas!

Ostavi komentar

Slične vijesti

PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE VOLONTERA!

Voliš filmove, zabavu, dobru priču i avanturu? Požuri i priključi se volonterima ovogodišnjeg Cinehilla! Za sve koji se još nisu prijavili, a žele iskusiti Cinehillovu

Više »