NOĆ POBJEDNIKA: GLEDAJTE S NAMA DODJELU EUROPSKE FILMSKE NAGRADE!

EFA-dodjele_vizual

Velika filmska noć u Reykjaviku – 10. prosinca 2022. od 20 sati pratite live stream na našoj stranici. Navijamo za kratki film Prodavači leda, ovogodišnjeg pobjednika motovunske kratkometražne konkurencije.

Kraj godine vrijeme je kada kinematografije Europe slave svoje najbolje filmove – vrijeme je za Europske filmske nagrade uz naš live stream. Glasovima 4.400 članova Europske filmske akademije iz 52 države, dodijelit će se priznanja najboljima u 24 kategorije – od najboljeg filma, režije i glume pa sve do nagrade za najbolji kratki film, koju ćemo čekati s naročitom pozornošću.

Kako je Motovun Film Festival jedan od kandidacijskih festivala, čiji pobjednici ulaze u širi izbor naslova za najbolji kratki metar, zadovoljstvo nam je objaviti da je naš laureat Prodavači leda Portugalca Joãoa Goznaleza ušao u samo finale, u krug pet nominiranih filmova.

Uz Prodavače leda, među nominiranima se u različitim kategorijama našao čitav niz naslova iz ovogodišnjeg programa MFF-a, uključujući još jedan film iz kratkometražne konkurencije, Tehno, mama Sauliusa Baradinskasa. A tu su i Sveti pauk Alija Abbasija, Oink Masche Halberstad, Will My Parents Come to See Me Mo Harawea i Kurnaz protiv Busha Andreasa Dresena.

Prijenos uživo moći ćete pratiti na videu niže.

S nestrpljenjem očekujemo i odluku glasača Akademije u kategoriji najboljeg glumca. Naime, među finaliste je ušao česti gost Motovun Film Festivala, Željko Burić, koji se istaknuo ulogom u filmu Rubena Östlunda Trokut tuge.

Nagrade za životno djelo primit će njemačka redateljica i scenaristica Margarethe von Trotta i palestinski redatelj Elia Suleiman, kojeg smo također imali priliku upoznati u Motovunu.

Dodjelu nagrada možete pratiti na našoj stranici, odakle vas u subotu 10. prosinca u 20 sati live streamom vodimo u Reykjavik!

Prema najavama organizatora, ceremonija će trajati tri sata.

Detaljni popis nominiranih filmova možete pronaći OVDJE.

Ostavi komentar

Slične vijesti