MOTOVUNSKI KRATKI – PRAVILNIK

ČLANAK I: OPĆE POSTAVKE

Program Motovun Film Festivala nastoji reflektirati raznolikost – estetsku, tematsku i geografsku. Kratki program MFF-a predstavlja filmove koji se ističu svojim pričama, toplinom i inovativnošću.
Prošle godine je Motovun Film Festival postao partnerski festival u dodjeli nagrade za najbolji kratki film Europske filmske akademije. To znači da će europski film iz motovunskog programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 25 filmova koji ulaze u konkurenciju za najbolji europski kratki film godine.

ČLANAK II: PROFESIONALNE KATEGORIJE

Motovunski kratki – međunarodna selekcija kratkih igranih i animiranih filmova do 20min, zahtijevaju se hrvatske premijere filmova.

ČLANAK III: DATUMI

Festivalski datumi: 28.7-1.8.2020.
Prijave su otvorene : 20.2. 2020.
Rane prijave 20.2. – 25.3.2020. FEE 10$
Regularni rok 25.3. 15.5. 2020. FEE 15$
Produženi rok 15.5. – 5.6., 2020. 30$
Objava programa – July 1, 2020
*Kako bismo promovirali regionalne filmove, MFF ne naplaćuje prijave za filmove iz: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore do kraja regularnog roka, odnosno do 15.5.2020.

ČLANAK IV: SUDJELOVANJE

Da bi ušli u izbor filmovi trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • producirani nakon 1.1.2019.
  • u trajanju do 20min
  • hrvatske premijere Prihvatljivi formati prikazivanja su: DCP, HD mp4 ili ProRES.

Selekcijski odbor festivala zadržava pravo odbijanja kopija loše tehničke kvalitete koje time mogu prouzročiti eventualne probleme tokom projekcije. Filmovi koji promiču rasizam ili pornografiju a priori ne ulaze u festivalsku selekciju.

ČLANAK V: PRIJAVE

Platforme:

Filmfreeway

ShortFilmDepot.com

ČLANAK VI: SELEKCIJA

Nakon što festivalski selekcijski odbor pogleda filmove i napravi konačni izbor, organizatori festivala će o tome obavijestiti autore pozivnim pismom. Svi autori odabranih filmova bit će o tome obaviješteni najkasnije do 01. srpnja 2020. Nakon obavijesti o selekciji festival će zatražiti press materijal i dodatne informacije za svaki odabrani film:

  • Najmanje 3 fotografije iz filma – Biografiju režisera
  • Nacionalnost režisera (kriterij za EFA nominaciju) – Plakat, informativni letak s kratkim sinopsisom i informacijama o produkciji – Dijalog listu (na engleskom i na originalnom jeziku filma)

Vašim potpisom na prijavnici ovlašćujete festival za korištenje i objavljivanje svih navedenih materijala u katalogu festivala. Gore navedeni materijali moraju stići najkasnije do 10 srpnja.

ČLANAK VII: PROJEKCIJE

Broj festivalskih projekcija svakog filma kreće se od jedne do dvije. Svi odabrani filmovi bit će prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima.

ČLANAK VIII: POŠILJKE

Sve kopije dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova moraju stići do 15. srpnja na festivalsku adresu. Troškove slanja snosi pošiljatelj. Festival će platiti troškove vraćanja istih.

ČLANAK IX: ŽIRI I NAGRADE

PROPELER ZA MOTOVUNSKI KRATKI– nagrada za najbolji film u selekciji kratkog igranog filma, 1000 Eura novčana nagrada

EFA KANDIATURA za najboljli europski film po izboru festivalskog žirija

ČLANAK X: PUTOVANJE I SMJEŠTAJ

Redatelji Motovunskog kratkog programa pozvani da prisustvuju festivalu.
Festival će osigurati minimalno dvije akreditacije po filmu za festivalsku ekipu i pomoći u organizaciju smještaja.

ČLANAK XI:

Stavke koje nisu obuhvaćene ovim pravilnikom razmatrat će izravno organizatori festivala u skladu s opće utvrđenim pravilnikom međunarodnog festivala.