Search
Close this search box.

Motovun na HRT3

6937d84e1b42ce2f7f88360ef2903a25
Uoči uspona na Brdo uživajte u odabranim filmovima s prethodnih izdanja!

Medijski partner 18. Motovun Film Festivala, Treći program Hrvatske radiotelevizije pripremio je bogat program zagrijavanja za ovogodišnje izdanje Festivala. Uoči uspona na Brdo gledajte HRT3, a od 24. do 29. 7. pratite festivalska događanja na HRT4. Ciklus Motovunskih Mavericka već je u tijeku, a njegov završetak uhvatite u nedjelju, 19. srpnja, kad je na programu "Monty Phyton: a sad nešto potpuno drugačije", u čast slavnom pajtonovcu Terryju Jonesu, Motovunskom Mavericku iz 2010. Ciklus Motovun na Trećem počinje 24. srpnja debitantskom superuspješnicom Maje Miloš, "Klip", traje a sve do 28. srpnja prema sljedećem programu:

Petak, 24. 7., 23:40
Klip / The Clip
r. Maja Miloš; 98'; Srbija; 2012

Jasna je lijepa tinejdžerica. Izgubivši iluzije o svojem životu s deprimiranom majkom i bolesnim ocem u zabačenom srpskom gradiću, ona se suprotstavlja svakome, pa i sebi samoj. Pritom je neobuzdana, eksperimentira sa seksom i drogama ili jednostavno ubija vrijeme. No taj joj očajnički prosvjed postupno pomogne da prihvati bolnu stvarnost. Klip je pošten i neosuđujući prikaz tinejdžera koje muče seksualni i društveni problemi.

Subota, 25.7.; 23:00
Jedan poljubac drag / Ae Fond Kiss… *PROPELER MOTOVUNA 2004
r. Ken Loach;Velika Britanija, Belgija, Italija, španjolska; 100'; 2004.

Romantična drama Kena Loacha, osebujnog i prepoznatljivog britanskog autora koji svojim pričama dotiče socijalnu realnost te umjesto profesionalnih glumaca rado bira naturščike iz autentične sredine, priča je o sudaru različitih tradicija i religija te samim time i poimanja ljubavi, obitelji i zajedništva u kojoj pojedinac nastoji donijeti "pravu" odluku usprkos pritiscima sredine.

Nedjelja, 26.7.; 23:20
Tiho svjetlo / Stellet Licht *PROPELER MOTOVUNA 2008.
r. Carlos Reygadas; 132'; Meksiko, Francuska, Nizozemska, Njemačka; 2007.

Radnja filma smještena je na sjever Meksika, u državu Chihuahua, među populaciju menonita, pripadnika radikalne kršćanske sekte porijeklom iz Europe. Film prikazuje njihov način života, koji bi se po mnogim parametrima mogao smatrati zastarjelim budući da menoniti, u skladu sa svojom religijom, odbacuju većinu novih dostignuća tehnološki naprednih zemalja i žive striktno u skladu s Biblijom. Glavni lik u filmu, Johan, u braku je s Esther s kojom ima sedmero djece. Život naizgled skladne obitelji poremetit će unutarnja previranja Johana, glave obitelji, koji je zaljubljen i održava vezu s drugom ženom (Marianne).

Ponedjeljak, 27.7.; 23:40
Alois Nebel
r. Tomáš Luňák; Češka, Njemačka; 82'; 2011

Kraj je ljeta 1989. Alois Nebel radi kao otpremnik vlakova na maloj željezničkoj postaji u Sudetima na čehoslovačkoj granici. On je osamljenik koji više voli redove vožnji od ljudi, a usamljenost ga umiruje – osim kad padne magla. Tada halucinira i progone ga duhovi i sjene mračne prošlosti ove regije koja je nakon Drugog svjetskog rata bila poprište odmazde nad njemačkim stanovništvom. Alois se ne može dobiti osloboditi tih noćnih mora i završava u sanatoriju. Kad je napokon pušten, otkriva da se svijet promijenio: komunistički režim je nestao, kao i njegov posao. Ali nada dolazi u čudesnom obliku žene.

Utorak, 28.7.; 23:40
Adelin život / Vie d' Adele, La
r. Abdellatif Kechiche; Francuska, Belgija, španjolska; 172'; 2013.

S 15 godina Adele nema dvojbe: djevojke izlaze s mladićima. Njezin se život mijenja kad upozna Emmu, djevojku plave kose, koja će joj pomoći da otkrije strast, da se nametne kao žena i kao odrasla osoba. Pred drugima Adele raste, traži se, gubi sebe, pronalazi se…

Ostavi komentar

Slične vijesti