Search
Close this search box.

Motovun film festival projekcije u Buzetu

064d03491f3ccbb6420586310a192368
Po prvi puta ovo godine, Motovun film festival seli dio svojih projekcija na susjedno brdo.

Po prvi puta ovo godine, Motovun film festival seli dio svojih projekcija i popratnih zbivanja na susjedno brdo. Svi filmski entuzijasti koji Motovun izbjegavaju zbog velike gužve, neke projekcije mogu pogledati u Buzetu, a prikazivat će se ukupno tri filma. Shanghai Gypsy na rasporedu je 26.7. Ovo je film iz programa Motovunska mala mahala, a pripovijeda priču o romskoj obitelji. Belmondo je romski kralj koji je odlučio izgraditi svoje romsko selo. Naziva ga šangaj. Belmondo za život zarađuje krijumčarenjem, a njegova moć i utjecaj rastu. No, tijekom raspada Jugoslavije krijumčarenje robe nadomješta krijumčarenjem oružja.

Camille premotava film je iz glavnog programa, a u Buzetu će se prikazivati na dan otvorenja Motovun film festivala, 27.7. Četrdesetogodišnja Camille jednog se dana budi iz alkoholne kome u 1985. godini kada joj je bilo šesnaest. Hoće li joj uspjeti promijeniti prošlost kako bi promijenila budućnost? Ovaj film najbolje je opisati kao urnebesnu mješavinu Bridget Jones, Muriel se udaje i Povratka u budućnost, a nagrađivan je na filmskim festivalima u Cannesu i Locarnu.

Skidanje je na rasporedu 28.7. Ovaj flim također ulazi u glavni program, a prikazuje živote troje mladih ljudi koje razlikuje socijalni status, a povezuje opsjednutost pogrešnom osobom. Njihova opsesivna ljubav križa njihove puteve u potrazi za objektom svoje želje.

Raspored MFF događanja u Buzetu:

20:00, Zavičajni muzej grada Buzeta:

26.7. Izložba Ă‹ÂťVideo vremeplovĂ‹Âť

21:30, Kino Buzet, Trg Matka Laginje:

26.7.SHANGHAI GYPSY,Marko Nabrešnik, 124', SLO
27.7. CAMILLE PREMOTAVA/CAMILLE REWINDS,Noemie Lyovsky, 115', FRA
28.7. SKIDANJE/STRIPPING,Kosta Đorđević, 90', SRB

23:30, Pod Loparom:

26.7. Promocija rakija Aura
27.7. Promocija vina buzetskih vinara
28.7. Gostovanje ekipe iz filma Skidanje

Ostavi komentar

Slične vijesti