Search
Close this search box.

Ljudožder vegetarijanac, Izlet i Klip u finalu nagrade Bauer

b7fc1b07c414cd0e983449b83d4fb381
Preostao je još posljednji korak - da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika

U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine ostala su još tri finalista – preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika.

U sam finiš ušla su tri naslova. Iz Slovenije dolazi 'Izlet', debitantski rad Nejca Gazvode, malo filmsko čudo snimljeno s minimalnim sredstvima i foto-aparatom: suvremena verzija Julesa i Jima u kojoj dva mladića i jedna djevojka kreću na izlet nakon kojega više ništa neće biti isto. Srpska redateljica Maja Miloš filmom 'Klip' osvojila je glavnu nagradu prestižnog festivala u Roterdamu, a njezin film o tinejdžerima bez budućnosti i ideala svojom je eskplicitošću uzburkao duhove gdje god se pojavio. 'Ljudožder vegetarijanac' također budi snažne reakcije naturalističkom pričom o korumpiranom liječniku i ilegalnim pobačajima, iz radionice prokušanog tandema Alen Bović/Branko Schmidt.

U utrku za nagradu Bauer ušlo je dvanaest nominiranih filmova iz ex-yu zemalja: biračko tijelo sastavljeno od ravnopravno zastupljenih predstavnika svih kinematografija (profesionalaca i filmskih kritičara) odgledalo je svoje filmove i dodijelilo svoje glasove. Tri filma s najvećim brojem sakupljenih glasova ostali su u igri. O konačnom laureatu nagrade Bauer odlučit će žiri u sastavu: Pjer Žalica (redatelj, BiH), Nikola Vukčević (redatelj, Crna gora), Marija škaričić (glumica, Hrvatska), Arta Dobroshi (glumica, Kosovo), Vladimir Blaževski (redatelj, Makedonija), Karpo Godina (redatelj i snimatelj, Slovenija), Svetozar Cvetković (glumac i producent, Srbija).

Osim naslova 'najbolji regionalni film godine' nagrađeni naslov dobit će novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 1. kolovoza.

Ostavi komentar

Slične vijesti