Search
Close this search box.

Izabrani Mladi filmofili!

bb645e3c5bd5e374e98fc41ed83b4269
Izabrano osam filmofila koji će ove godine sudjelovati na festivalu u Puli i Motovunu

Pulski filmski festival i Motovun film festival s ponosom objavljuju da su nakon dugog i pomnog vijećanja između 40 prijavljenih kandidata zajedničkim snagama izabrali osam najboljih koji će ove godine sudjelovat u radu Mladih filmofila na oba festivala.

Da je riječ o najboljim kandidatima koji su zadovoljili uvjet dobnog kriterija, osam odabranih mladih filmofila dokazalo je svoju kvalitetu, pored iznimno artikuliranog poznavanja hrvatskog i engleskog jezika, pisanjem recenzije filma po izboru.

Mladi filmofili su profesionalna platforma o kojoj ljubitelji pokretnih slika mogu samo sanjati, a podrazumijeva analiziranje filmova, stjecanje znanja potrebnog za istraživanje sedme umjetnosti i općenito audio-vizualnih djelatnosti te jednostavno – uživanje u domaćim i međunarodnim dugometražnim i kratkometražnim filmovima. U skladu s time, Mladi filmofili će od 19. do 26. srpnja boraviti na Pulskom i od 26. do 30. srpnja na Motovunskom filmskom festivalu, te imati osiguran smještaj i hranu. Katalog i posebne akreditacije omogućit će im neometano obavljenje svojih dužnosti, a one podrazumijevaju: gledanje, komentiranje i ocijenjivanje domaćih i stranih filmskih ostvarenja, aktivno sudjelovanje u

anketama i diskusijama s autorima filma, pisanje blogova i recenzija. Zbog svoje vjernosti i predanosti sedmoj umjetnosti, odabranih osam nada filmske kritike moći će sudjelovati na brojnim predavanjima i radionicama te sudjelovati u razgovorima sa stručnjacima iz područja audiovizualnih djelatnosti.

Izabranih 8 Mladih filmofila su:

Mihaela Cenkovčan
Sabina Softić
Nada Savić
Filip Zadro
Mateja Posedi
Nika Petković
Niko Sučić
Matija Drniković

Čestitamo! 🙂

Ostavi komentar

Slične vijesti