Slijepa

Originalni naziv

Blind

Zemlja/e porijekla

Norveška

Trajanje

95

Godina proizvodnje

2014

Redatelj

Eskil Vogt

Scenarij

Eskil Vogt

Direktor fotografije

Thimios Bakatakis

Montaža

Jens Christian Fodstad

Uloge

Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali, Marius Kolbenstvedt

Producent/ica

Hans-Jorgen Osnes, Sigve Endresen

Produkcijska kuća

Motlys

Festivali i nagrade

Sundance Film Festival 2014 – nagrada World Cinema za scenarij / World Cinema Screenwriting Award; Berlin International Film Festival - Europa Cinemas Label; CPH - PIX: Grand Prix za najboljeg debitanta / New Talent Grand Prix

Izgubivši vid, Ingrid se povlači u sigurnost svog doma, sama sa suprugom i svojim mislima. Nakon nekog vremena počinje osjećati prisutnost svoga muža u stanu kada bi on trebao biti na poslu. Istodobno, njezin usamljeni susjed koji se umorio i od najekstremnije pornografije skreće pozornost na ženu s druge strane ulice. Ingrid je svjesna toga, ali pravi problemi leže između, ne izvan zidova stana te će se uskoro probuditi njezini najdublji strahovi i potisnute fantazije.

Eskil Vogt diplomirao je režiju na jednoj od najprestižnijih europskih filmskih škola: pariškoj La Femis. Režirao je nekoliko nagrađivanih kratkih filmova: “Zagrljaj”, koji je bio nominiran za Europsku filmsku nagradu, te “Strance” koji su osvojili glavnu nagradu žirija u Angersu. Vogt je također uspješan scenarist, koji je surađivao s Joachimom Trierom na više dugometražnih filmova.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!