Pravi momak za Mary

Originalni naziv

A Date For Mad Mary

Zemlja/e porijekla

Irska

Trajanje

82

Godina proizvodnje

2016

Redatelj

Darren Thornton

Scenarij

Darren Thornton, Colin Thornton

Direktor fotografije

Ole Bratt Birkeland

Montaža

Tony Cranstoun, Juangus Dinsmore

Uloge

Seána Kerslake, Tara Lee, Charleigh Bailey, Denise McCormack, Siobhán Shanahan

Producent/ica

Juliette Bonass, Ed Guiney

Produkcijska kuća

Element Pictures

Festivali i nagrade

Karlovy Vary International Film Festival, Seattle International Film Festival, Irish Film and Television Awards 2017 (najbolji film, najbolja sporedna glumica)

Odsluživši šestomjesečnu zatvorsku kaznu, “Luda” Mary McArdle vraća se kući u dablinsko predgrađe. Jedva čeka ponovno vidjeti najbolju prijateljicu Charlene, kojoj treba biti kuma na vjenčanju. Kad Charlene pretpostavi da neće imati pratnju na vjenčanju, Mary tvrdoglavo krene upoznavati muškarce. Nakon niza katastrofalnih spojeva događaji krenu u neočekivanu smjeru. Ovo nije klasična romantična komedija; umjesto na kičastu romantiku, film je usredotočen na lik koji doživljava promjene. Pravi momak za Mary teška je i nježna priča o prijateljstvu, prvoj ljubavi i ostavljanju dobrih starih vremena iza sebe.

Darren Thornton osnovao je 1995. godine kazališnu družinu Calipo s kojom je režirao brojne predstave, npr. Chatroom Ende Walsha i Ten Dates with Mad Mary Yasmine Akram. Love Is a Drug, dramska komedija od šest epizoda iz 2004. godine, njegov je prvi redateljski angažman na TV-u. Njegov prvi kratki film, Frankie, osvojio je Prix UIP na Berlinaleu i nagradu Europske filmske akademije za najbolji film 2008. godine. I sljedeći kratki film, Two Hearts (2011.), osvojio je Prix UIP i nominaciju za nagradu Europske filmske akademije. Godine 2003. Darren je pokrenuo projekt Sharp Focus, inicijativu koja omogućuje irskim tinejdžerima da rade s afirmiranim filmašima. Pravi momak za Mary je njegov prvi dugometražni film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!