Pepeo

Originalni naziv

追·踪

Zemlja/e porijekla

Kina

Trajanje

114

Godina proizvodnje

2017

Redatelj

Li Xiaofeng

Scenarij

Li Xiaofeng, Xu Zhanxiong, Shen Yi, Wang Mu

Direktor fotografije

Joewi Verhoeven

Montaža

Liu Yueyue, Teng Yun

Uloge

Luo Jin, Nie Yuan, Xin Peng, Jiang Peiyao, Huang Jue

Producent/ica

Xia Xinlei, Feng Rui

Produkcijska kuća

Beijing BHBD Cultural Diffusion

Festivali i nagrade

Busan International Film Festival, Götteborg Film Festival, Tallin Black Nights Film Festival, Golden Horse Film Festival

U kinu je nađeno tijelo. Sve ukazuje na osvetu jer je čovjek koji je umro nasilnom smrću i sam bio nasilnik koji je tukao ženu. Policajac koji istražuje ubojstvo sumnja na žrtvina sina, radnika u čeličani, ali nema dokaz za podizanje optužnice. Iako je morao prekinuti studij, radnik je gorljivi čitatelj i dopisuje se sa studentom medicine s kojim dijeli strast prema posljednjem Tolstojevu romanu Uskrsnuće. Deset godina poslije trojica muškaraca – sad tvrdokuhani policajac, ugledni liječnik i obični dostavljač – opet se nađu upleteni u mrežu laži i sumnji, a sjećanja na ubojstvo mogla bi otkriti dugo skrivene tajne. Ovaj moralni triler Li Xiaofenga jedan je od najboljih novijih kineskih neonoirova. Uobičajenoj noirovskoj količini krvi i očaja Pepeo dodaje i jaku dozu muškog šovinizma i potisnute čežnje.

Li Xiaofeng (1978.)
Studirao je režiju na Fakultetu Sint-Lukas u Bruxellesu. U Kinu se vratio 2002. godine. Ugledni je filmski kritičar i scenarist. Napisao je scenarij za Zhang Yuanov film Dada’s Dance (Sundance 2008.) u kojem i tumači glavnu ulogu. Godine 2011. objavio je zbirku kratkih priča. Prije Pepela režirao je svoj prvi igrani film Nezha (2014.).

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!