Magična djevojka

Originalni naziv

La niña de fuego

Zemlja/e porijekla

Španjolska

Trajanje

127

Godina proizvodnje

2014

Redatelj

Carlos Vermut

Scenarij

Carlos Vermut

Direktor fotografije

Santiago Racaj

Montaža

Emma Tusell

Uloge

Bárbara Lennie, José Sacristán, Luis Bermejo, Israel Elejalde, Alberto Chaves

Producent/ica

Amadeo Hernández Bueno, Pedro Hernández Santos, Álvaro Portanet

Produkcijska kuća

Aquí y Allí Films, Canal+ España, Films Distribution, Sabre Producciones

Festivali i nagrade

Goyas 2015 – najbolja glumica / Best Actress; San Sebastián IFF 2014 – Zlatna školjka za najbolji film, Srebrna školjka za najboljeg redatelja / Golden Shell for Best Film, Silver Shell for Best Director; Busan IFF 2014 – nagrada Flash Forward / Flash Forward Aw ard; Toronto IFF 2014

Luis očajnički želi ispuniti posljednju želju svoje neizlječivo bolesne kćeri: ona bi htjela preskupu haljinu “Magical Girl Yukiko” iz svojeg omiljenog japanskog crtića. Nezaposlen, bez perspektive i shrvan tugom, Luis se počne baviti iznudama nakon što upozna lijepu Bárbaru. Ona, međutim, ima mentalnih problema. Budući da joj je brak u opasnosti zbog ucjene, Bárbara oklijevajući prihvaća njegov plan, makar se zbog toga nađe u svijetu opasnosti i poniženja. Želeći se osvetiti Luisu, ona pomoć potraži od jedine osobe koja je doista upoznata s njezinim stanjem: umirovljenog nastavnika matematike Damiána, koji i sam ima tajni. Njih se troje nađe u paklenom krugu obmana i prijevara, u kojem dolazi do napete borbe između razuma i nagona.

Carlos Vermut rođen je u Madridu, a crtanje je studirao na tamošnjoj Escuela de arte numero diez. Vermut je i crtač stripova i filmaš. Režirao je tri kratka filma: Micherones (2009), Maquetas (2009) i Don Pepe Popi (2012).
Cjelovečernji igrani filmovi: Diamond Flash (2011) i Magična djevojka (2014).

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!