Jacky u kraljevstvu žena

Originalni naziv

Jacky au royaume des filles

Zemlja/e porijekla

Francuska

Trajanje

87

Godina proizvodnje

2014

Redatelj

Riad Sattouf

Scenarij

Riad Sattouf

Direktor fotografije

Josée Deshaies

Montaža

Virginie Bruant

Uloge

Charlotte Gainsbourg, Vincent Lacoste, Michel Hazanavicius, Laure Marsac, Didier Bourdon

Producent/ica

Anne-Dominique Toussaint

Produkcijska kuća

Les Films des Tournelles

Festivali i nagrade

Rotterdam IFF 2014 - nagrada MovieZone; Seattle IFF 2014; Fantastic Fest 2014

Narodnoj Demokratskoj Republici Bubune na vlasti su žene. One vode zemlju i održavaju red. Za to vrijeme, muškarci, odjeveni u halje od glave do pete, brinu o kućanstvu. Stvari nisu baš jako demokratske: na vlasti je “Generale”, koja vlada željeznom šakom: sve protivnike vješa. U toj neobičnoj zemlji, gdje obožavaju konje, a nacionalna se kuhinja temelji
na odbojnoj zobenoj kaši, Jacky se priprema za Veliki bal, na kojem će Generaličina kći izabrati muža. Jacky se nada da bi on mogao biti taj, ali on nije jedini kandidat. Dijelom Pepeljuga, a dijelom Barbarella, i s redateljem filma Umjetnik s Michelom Hazanviciusom u dojmljivoj cameo ulozi prostitutke / vođe pobunjenika, ova zajedljiva politička satira odvija se poput neke bajke koja je skrenula u okrutno ludilo.

Riad Sattouf, rođen u Francuskoj 1978. godine, francuski je scenarist, crtač stripova i redatelj sirijskog podrijetla. Objavio je niz uspješnih romana u stripu i svaki mu je tjedan izlazio strip u satiričkom časopisu Charlie Hebdo. Godine 2009. debitirao je kao redatelj nagrađivanim filmom The French Kissers. Jacky u kraljevstvu žena njegov je drugi film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!