Gigante

Originalni naziv

Zemlja/e porijekla

Urugvaj, Argentina, Njemačka, Španjolska

Trajanje

84

Godina proizvodnje

2009

Redatelj

Adrián Biniez

Scenarij

Adrián Biniez

Direktor fotografije

Arauco Hernández Holz

Montaža

Fernando Epstein

Uloge

Horacio Camandulle, Leonor Svarcas, Nestor Guzzini, Federico Garcia, Fabiana Charlo, Ernesto Liotti, Diego Artucio

Producent/ica

Fernando Epstein

Produkcijska kuća

Ctrl Z Films, IDTV Film

Festivali i nagrade

Berlin 2009: nagrada za najbolji debitantski film; Srebni medvjed za najbolju režiju; nagrada Alfred Bauer / Best Debut Film; Silver Berlin Bear – Jury Grand Prix; Alfred Bauer Award

Jara je tridesetpetogodišnji noćni čuvar u šoping centru negdje u predgrađu Montevidea. Njegov se posao sastoji od promatranja kolega preko monitora, iako se ništa posebno ne događa osim povremene manje krađe. Ostatak dosadnog radnog dana provodi rješavajući križaljke, slušajući glazbu i gledajući filmove. Jako je sramežljiv i njegova mu profesija definitivno ne pomaže da upozna nove ljude. Monotonija njegova života prekida se tek kada se u šoping centru pojavi mlada čistačica Julia. Jara se ubrzo zaljubi. Potajice je promatra kako radi, ali ubrzo shvati da mu to više nije dovoljno. Počne je pratiti i izvan šoping centra i uskoro njegov život postane podložan njezinom.

Adrián Biniez
Rođen 1974. u Buenos Airesu. Godine 2003. odigrao je manju ulogu u filmu “Whisky”, u kojem je glumio glazbenika i pjevača karaoka. Godine 2004. preselio se u Montevideo, gdje trenutno živi. Radio je kao glazbenik, ali i kao scenarist za produkcijsku kuću Taxi Films te je postao koautor TV serije “Kraj svijeta” (El fin del mundo). Godine 2006. napisao je scenarij i režirao “8 sati” (8 horas), 15-minutni film na kojem je radio s produkcijskom kućom Control Z Films, koja će stajati i iza njegovog prvog dugometražnog projekta, “Gigante”.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!