Evo nas

Originalni naziv

Hine Anachnu

Zemlja/e porijekla

Izrael, Italija

Trajanje

94

Godina proizvodnje

2020.

Redatelj

Nir Bergman

Scenarij

Dana Idisis

Direktor fotografije

Shai Goldman

Montaža

Ayala Bengad

Uloge

Shai Avivi, Noam Imber, Smadar Wolfman, Efrat Ben Zur, Amir Feldman, Sharon Zelikovsky

Producent/ica

Eitan Mansuri, Jonathan Doweck, Marica Stocchi

Produkcijska kuća

Spiro Films, Rosamont

Festivali i nagrade

Awards of the Israeli Film Academy (Best Director, Best Screenplay, Best Actor Best Supporting Actor), Mill Valley Film Festival

Priča o zajedničkom sazrijevanju oca i sina na putovanju koje će im promijeniti živote. Aharon je cijeli svoj život posvetio brizi za sina Urija. Njih dvoje žive zajedno okruženi mirnom rutinom, daleko od buke i smetnji vanjskoga svijeta. No Uri ima autizam i nadomak je odraslosti te je došlo vrijeme da krene dalje i nastavi svoj život u specijaliziranom domu. Aharon popušta pod pritiskom okoline i odluči odvesti Urija u dom, no putem odluči pobjeći jer Uri još nije spreman za rastanak. A možda je Aharon taj koji nije spreman? Nir Bergman, kreator popularne serije Na terapiji (In Treatment), za Evo nas je osvojio nagradu Izraelske filmske akademije za najbolju režiju, a film je izabran i u službenu selekciju Cannesa 2020.

Nir Bergman (1969.) jedan je od vodećih izraelskih filmskih i TV scenarista i redatelja. Diplomirao je na jeruzalemskoj Školi Sam Spiegel za film i televiziju 1998. Godine. Njegov cjelovečernji prvijenac Slomljena krila (2002.) postigao je veliki uspjeh; osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada i distribuiran je u SAD-u. Bergman je otada napisao i režirao nekoliko nagrađivanih dugometražnih filmova i uspješnih TV serija. Koscenarist je i redatelj serije Na terapiji, koju je poslije adaptirao HBO. Trenutno predaje na Školi Sam Spiegel. 

Srijeda 28.7. u 23:45, kino Trg

Četvrtak 29.7. u 12:00, kino Bauer

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!