Bilo jednom u studenom

Originalni naziv

Pewnego razu w listopadzie

Zemlja/e porijekla

Poljska

Trajanje

92

Godina proizvodnje

2017

Redatelj

Andrzej Jakimowski

Scenarij

Andrzej Jakimowski

Direktor fotografije

Adam Bajerski

Montaža

Cezary Grzesiuk

Uloge

Agata Kulesza, Grzegorz Palkowski, Edward Hogg

Producent/ica

Andrzej Jakimowski

Produkcijska kuća

Company ZAiR – Zjednoczenie Artystów i Rzemieślników u suradnji sa Film and Music Entertainment (Sam Taylor, Mike Downey)

Festivali i nagrade

Göteborg Film Festival, Istanbul International Film Festival, Warsaw Film Festival, Crossing Europe, Cleveland International Film Festival

Kad nezaposlenu učiteljicu deložiraju iz stana u kojem je živjela sa
sinom Mareczekom, studentom prava, njih će se dvoje otisnuti na
očajničko putovanje od jednog smještaja do drugog, od skloništa za beskućnike do raznih napuštenih prostora u cijeloj Varšavi. S vre-
menom će im se pridružiti pas lutalica kojeg će nazvati Koleś (kompić). U društvenom sustavu u kojem nikog nije briga za siromašne, a pravila su važnija od suosjećanja, dvoje obrazovanih ljudi svaki će se dan morati suočiti s novim poniženjima. Služeći se novinarskim pristupom, Jakimowski nam svraća pozornost na jednu vrlo neugodnu činjenicu: srednja klasa tek je par krivih koraka do beskućništva.


Andrzej Jakimowski (1963.) Studirao je filozofiju na Sveučilištu u Varšavi i režiju na Školi Krzysztofa Kieslowskog na Šleskom sveučilištu u Katowicama. Squint Your Eyes (2003.) njegov je prvi dugometražni film. Nakon njega uslijedio je Tricks (2007.), koji je osvojio više od trideset priznanja uključujući Nagradu Europa Cinemas Label za najbolji europski film i Lanternu Magicu na Venecijanskom filmskom festivalu 2007. godine. Njegov treći dugometražni film Imagine (2012.) premijerno je prikazan na festivalu u Torontu.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!