Search
Close this search box.

Drugi vikend Buzz@teena

48176356d75f80e055220f0d984fe47d
Iskustvo Motovun Film Festivala nije još gotovo - čeka nas još bogati vikend u Buzetu!

Nakon vrlo uspješno održanog prvog vikenda, u svojem drugom vikendu održavanja, Buzz@teen, nudi za svakoga ponešto – filmove za mlade, filmove za odrasle i filmove za one između, koncert, filmski kviz i jednu besplatnu filmsku projekciju. Iz programa za djecu možemo istaknuti filmove kao što su “Detektivska agencija JerryMaya” o mladom detektivskom paru i jednoj tajanstvenoj kutijici koja im donese opasne problem ili Zip&Zap i ekipa pikulaša, priču o kultnim španjolskim strip-junacima. A za one koji su odrasli (ali im roditelji to ne priznaju), tu su Atlantida o dvije sestre i jednoj ljetnoj oluji koja mijenja sve u njihovim životima ili Supernova o životu jedne petnaestogodišnjakinje koja živi u maloj sredini čiju dosadu prekida činjenica da se u njezinu kuću zaletio automobil. Automobil mladog i zgodnog vozača.

što se popratnih zbivanja tiče, u subotu u 23 sata u Baštionu koncert će održati Zoran Predin & D. Kukuruzović Django Group – Predinovi hitovi u ovom ruhu i gypsy swing standardi sigurno će razigrati ovu posebnu ljetnu buzetsku noć.

U večernjem terminu namijenjenom odraslima, u 21:15 h i u Kinu Pjacelet prikazujemo filmove koji su samo nekoliko dana prije osvojili motovunsku publiku – u petak gledamo Djecu tranzicije, dokumentarac koji progovara o djetinjstvu našeg vremena. Nasilje na društvenim mrežama, maltretiranje zbog lošijeg mobitela, a s druge strane šminkanje i razmaženost, realnost su djece u tranziciji. Mogu li oni imati sretno djetinjstvo u nezrelom društvu?

U subotu nas očekuje film koji će vas sigurno zabaviti – norveški “Po redu nestajanja” u čijem je središtu rat između gangstera i srpskog mafijaškog bossa. U filmu glume Stellan Skarsgård, Sergej Trifunović i Goran Navojec. Nedjelja je dan za Ljudski kapital, talijansko-francuski hit, film koji počinje od svog kraja i razotkriva cijeli spektar neobičnih događaja. Film obrađuje temu gramzljivosti i vrijednosti ljudskog života te postavlja pitanje: “što je bilo prije: kokoš ili jaje?”.

Ovoga vikenda ne preostaje vam drugo nego posjetiti Buzz@teen, sa svojom djecom, prijateljima, sami, simpatijom ili dugogodišnjim bračnim partnerom – Buzz@teen je filmski festival za sve generacije i cijele obitelji.

Ostavi komentar

Slične vijesti