Search
Close this search box.

Arsen Dedić u Motovunu

63a0adb4e91f03e2b1420a43d9291ae7
Arsenu Dediću danas će biti uručena Nagrada 50 godina.

Naše dragom gostu i dobitniku Nagrade 50 godina Arsenu Dediću danas će u Motovunu biti uručena nagrada 50 godina posvećena izuzetnim pojedincima koji su pola stoljeća posvetili radu na filmu. Arsen Dedić bio je i gost današnjeg Doručka u Motovunu, a do kraja dana nas još na programu očekuje i film posvećen ovom glazbenom geniju – "Moj zanat" – kao i njegov koncert!

Sve ono što znamo o njemu, to stvarno nije malo i u dvije riječi ne bi stalo i zato smo jutros u sklopu Doručka u Motovunu doručkovali s Arsenom. U ugodnoj atmosferi i lokaciji Terase ispred hotela Kaštel, započeli smo festivalski dan svjedočeći Arsenovoj duhovitosti i šarmu. Arsen je tako sam sebe nazvao "akademskim težakom" i pripadnikom "Kluba liječenih šibenčana", a ispričao je i kako su se u 2 susjedne ulice, malom mikrokozmosu, uz njega rodili i Mišo Kovač, Vice Vukov, Vinko Brešan, Ante Peterlić, Ivo Pattiera i Igor Mandić. Kad su Arsena pitali o kojim ženama je pisao, rekao je da je pisao o Gabi, a da sada piše samo svojim unukama.

U 15 h u Još manjem kinu počinje projekcija filma "Moj zanat" Mladena Matičevića. Kroz ovaj biografski film, vidimo dva Arsenova lica: ono velikog umjetnika, ali i običnog čovjeka iz zagrebačkog susjedstva.

U 21 h u Kinu Trg će Arsenu biti svečano dodijeljena Nagrada 50 godina i to točno 28.7., na sam Arsenov rođendan. Ovu posebnu priliku i vjerojatno najromantičniju festivalsku noć obilježit ćemo i koncertom Arsena Dedića u 22 h u Vrtu – ulaz na koncert je slobodan!

Ostavi komentar

Slične vijesti