Search
Close this search box.

Agnieszku Holland na Brdo prati popularna serija ‘Treme’

a77e3b4386de30570f80be566adbe7ce
Besplatna projekcija prve epizode nagrađivane američke serije u režiji A. Holland.

Slavna poljska redateljica i ovogodišnja dobitnica motovunske nagrade Maverick, Agnieszka Holland na Brdo se penje u pratnji svoja dva filma – 'Provincijski glumci' i najnovijeg, 'Tragovi'. Iako je početkom karijere pripadala tzv. kinematografiji moralne zabrinutosti i bavila se svakodnevnim temama i političkim komentarima, posljednjih se godina uspješno okušala u televizijskoj režiji.

Gostujući redateljski angažman ostvarila je u velikim produkcijskim kućama poput HBO-a i Netflixa, u najpopularnijim serijama desetljeća poput 'Žice' i 'Kuće od karata'. U suradnji s kreatorom 'Žice' Davidom Simonom 2010. sudjelovala je na pokretanju nagrađivane američke serije 'Treme' nazvane po kvartu u New Orleansu gdje se radnja odvija tri mjeseca nakon uragana Katrina dok stanovnici (uključujući glazbenike, kuhare, fašničke Indijance i obične građane) pokušavaju ponovno započeti svoje živote, obnoviti domove i ujediniti tradiciju u gotovo razorenom gradu.

Pilot epizodu 'Do You Know What It Means' u režiji Agnieszke Holland možete pogledati četvrti dan Motovun Film Festivala, 27. srpnja u Kinu Bauer u 14 sati. Ulaz je besplatan!

Ostavi komentar

Slične vijesti