Search
Close this search box.

3D Plesno zagrijavanje za Motovun!

13d38e0ec2ca893640e505d424d60fa5
Uvertira u predstojeće, 13. (ups!) 14. izdanje Motovun film festivala!

Zagreb, 23 svibnja – Kao uvertira u predstojeće, 13.(ups!) 14. izdanje Motovun film festivala, koje će se održati od 23. do 29. srpnja; predpremijerno će, u 28. Tjednu suvremenog plesa, (24.5. od 19h) biti prikazan film PINA 3D redatelja Wima Wendersa!

Wendersova oda jednoj od najvećih koreografkinja svih vremena, ženi koja je prema riječima Williama Forsythea “… zapravo ponovno izmislila ples… plesno kazalište i nije postojalo prije nje”, prikazana je na po prvi put, izvan konkurencije, na ovogodišnjem, 62. drugom izdanju Berlin International Film Festivala, a hrvatsku premijeru će imati na 13.(ups!)14. Motovun film festivalu, kao prva regionalna open-air 3D projekcija.

Filmom Pina 3D Motovunski festival, svemu uprkos, 'nastavlja plesati', kako je i obećao u lanjskoj kampanji, a ništa manje neće biti rasplesana ni ova sezona čija je zemlja parner Irska (Fáilte, Éire! – Dobrodošla Irska!), i iz koje nam, uz potporu Irish Film Boarda, stiže pinta dobrih fimova.

Osim iz Irske, u goste nam stižu i filmaši iz brojnih drugih kinematografija, a njihovi filmovi će uz nagrade glavnog programa, konkurirati i za regionalnu nagradu Bauer, nekonformističku nagradu Maverick, ali i antikorupcijsku nagradu koju festival dodjeljuje u suradnji sa Transparency International.

Uz bogat kino program, Motovun će publici ponuditi i birane koncertne poslastice, no za detaljan raspored serviranja cijele gozbe ipak ćemo pričekati 20. lipnja. Do tada, za sve informacije na raspolaganju su vam službene festivalske web i Facebook stranice.

Ostavi komentar

Slične vijesti