Neke žene

Originalni naziv

Certain Women

Zemlja/e porijekla

SAD

Trajanje

107

Godina proizvodnje

2016

Redatelj

Kelly Reichardt

Scenarij

Kelly Reichardt

Direktor fotografije

Christopher Blauvelt

Montaža

Kelly Reichardt

Uloge

Kristen Stewart, Michelle Williams, Laura Dern, Jared Harris, Rene Auberjonois, Lames Le Gros, Lily Gladstone, John Getz

Producent/ica

Neil Kopp, Vincent Savino, Anish Savjani

Produkcijska kuća

Film Science

Festivali i nagrade

Sundance FF, Sydney FF

Utemeljen na kratkim pričama američke spisateljice Maile Meloy, novi film Kelly Reichardt Neke žene triptih je o četiri žene iz Montane čiji su životi isprepletani. Odvjetnica Laura pokušava smiriti nezadovoljnog klijenta koji bezuspješno traži odštetu za nezgodu na poslu te odlučuje uzeti stvar u svoje ruke. Jedan bračni par namjerava sagraditi kuću, i dok uvjeravaju jednog starca da im proda svoje zalihe pješčara, njihove duboke nesuglasice izlaze na površinu. Indijanka koja se brine o konjima na jednom ranču kreće na satove prava i vezuje se uz predavačicu, mladu odvjetnicu.


Američka redateljica Kelly Reichardt rođena je i odrasla na Floridi, u obitelji policajaca. Od rane mladosti zanimala se za fotografiju, koristeći fotoaparat kojim je njen otac slikao mjesta zločina. Njen treći dugometražni film Old Joy iz 2006. prvi je američki film koji je osvojio nagradu Tigar na festivalu u Rotterdamu. S Wendy and Lucy sudjelovala je u programu Izvjestan pogled na festivalu u Cannesu 2008., a za Meek’s Cutoff dobila je nagradu za najbolju režiju na festivalu u Gijónu 2010., kao i nagradu SIGNIS na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je ponovo bila u konkurenciji 2013. s filmom Noćna kretanja.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!